Ons verhaal

Hoe is Ratatouille Theater ontstaan?

Ratatouille Theater is ontstaan uit mijn liefde voor theater, maar ook vanwege de vele reacties die ik kreeg van ouders op basisscholen. “Mijn kind zou graag buiten school theaterlessen van jou krijgen, doe je daar toevallig iets mee?”. Ik moest dan vaak nee verkopen. Tot mei 2015. Toen bedacht ik me dat ik hier al jaren van droom en dat dromen uit kunnen komen. Er is voor mij niets mooiers dan mijn passie te kunnen delen met jonge theaterliefhebbers.

Plezier maken staat voorop!

Bij Ratatouille Theater staat plezier maken voorop. Maar natuurlijk vind ik het ook van belang dat de kinderen echt leren wat theater is. Dat ze leren dansen, zingen, tappen, theater maken en vooral ook toneelspelen. We werken altijd toe naar een eindvoorstelling die we opvoeren voor iedereen die het wil zien.

Kinderen op hun gemak laten voelen

Het belangrijkste is altijd dat de kinderen zich op hun gemak voelen en met hun bevlogenheid de theaterlessen aan kunnen gaan. De lessen moeten van een goed niveau zijn en de kinderen leren samen te werken. Want samen maak je een voorstelling!

Theateropleiding en PABO

Ik combineer mijn ervaring in het theater met die van docent bij Ratatouille Theater. Na mijn middelbare schooltijd heb ik vier jaar musicaltheater gestudeerd. Toen ik er achterkwam dat theater voor mij vooral mooi is als hobby en niet als vak ben ik gestopt met deze opleiding. Daarna heb ik de PABO gevolgd en afgerond. Inmiddels sta ik al weer enige tijd als gediplomeerd docent voor de klas én treed ik zelf ook nog altijd op bij theatergezelschappen. Deze unieke combinatie van opleidingen zorgt ervoor dat ik de kinderen veel kan bieden.

Sinds 2016

In de afgelopen jaren hebben vele kinderen via Ratatouille Theater kennis gemaakt met toneel, zang en dans. Optreden voor publiek, de zenuwen die horen bij het geven van een voorstelling en het geweldige applaus van trotse ouders, opa's en oma's en iedereen die maar kwam kijken. Vele kinderen volgen al vanaf het allereerste begin toneelles bij Ratatouille Theater. Dat geeft mij veel voldoening en motivatie om verder te gaan, steeds mooiere voorstellingen te maken en de kinderen te laten stralen!

Privacy Policy